Nöt- och fröbröd

För den som försöker dra ned på kolhydraterna så är nog bröd det man ofta saknar mest. En smörgås med ost är ju enkelt, men också väldigt gott. Det här receptet innehåller i princip bara nötter, frön, ägg och olja och ger ett riktigt gott och mättande bröd!

Förberedelse: 20 minuter
Tillagning: 60 minuter
Portioner: ca 24 skivor

Ingredienser
Pekannötter – 100 gr
Hasselnötter – 100 gr
Cashewnötter – 100 gr
Krossade linfrön – 100 gr
Skalade sesamfrön – 100 gr
Solrosfrön – 100 gr
Pumpakärnor – 150 gr
Chiafrön – 50 gr
Örtsalt – 1 tsk
Kallpressad rapsolja – 100 gr
Ägg – 6 st
Smör – för att smörja formen
Skalade sesamfrön – för att strö formen

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Väg upp nötter, frön och olja och häll i en stor skål. Tillsätt saltet och de råa äggen, som du knäcker separat så du slipper skalbitar i smeten.

3. Ta fram en brödform och smörj formens innerväggar. Strö sedan väggarna med lite ytterligare skalade sesamfrön.

4. Stoppa in formen i ugnen i 60 minuter.

5. Ta ut formen och låt den svalna lite. Använd sedan en stekspade för att lossa brödet från formens väggar, vänd den upp och ned på en skärbräda och dunka till i formens botten. Brödet släpper förhoppningsvis ganska enkelt, annars låt den svalna lite till.

6. Vänd limpan rätt och skär upp den med en brödkniv i lagom skivor. Det är ett rätt matigt bröd, så tänk på att inte göra dem för tjocka. Behåll ett par skivor framme i en påse, men frys in resten och ta fram när du behöver.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *