Tortillabröd 8 st små
5 dl mjöl
1,5 dl mjölk, ca 37 grader varm
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
Häll mjölken, olja och salt i en bakbunke.
Blanda ihop mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölet till mjölken och blanda ihop till en deg och knåda ihop degen med händerna ett par minuter.
Låt degen vila ca 20 min omsluten i en fuktig handduk.
Hetta upp en stekpanna.
Dela degen i åtta delar. Kavla ut så tunna rundlar du kan av varje bulle.
Grädda tortillabröden i stekpannan, ca 30 sek på varje sida.
För att hålla dem mjuka så lägg dem inlindade i en handduk på låg värme i ugnen.
Tacokrydda till 1 kg köttfärs, ca 6 pers
2 msk mald spiskummin
1 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
2 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk salt
0,5 msk socker
1 msk oregano
Blanda ihop alla kryddor.
Fräs köttfärsen i olja tillsammans med kryddmixen.
Smaka av köttfärsen och tillsätt ev lite mer kryddor
Mangosalsa
1 mogen mango
1 lime, saften
1 tsk olivolja
1/2 finhackad chili
1 msk salladslök eller finhackad rödlök
1 tsk honung
Salt
Skala mangon och ta bort kärnan. Skär mangon i fina bitar.
Pressa över limejuice och tillsätt honung, oljan, löken och finhackad chili.
Smaka av med lite salt.
Guacamole
2 mogna avokados
1 vitlöksklyfta
1 lime, saften
2 msk finhackad koriander
1 kryddmått cayennepeppar
Salt
Kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel och tillsätt limejuice, koriander, cayennepeppar och salt.