Asiatisk kycklingfärs
Den här fräscha maträtten passar som en lätt middag eller som en smårätt. Kycklingfärsen är fullpackad med asiatiska smaker, servera i ett krispigt salladsblad, lägg i några myntablad och toppa med grovhackade jordnötter och världens godaste sås. Receptet har jag hämtat från dagboken.
Asiatisk kycklingfärs i salladsblad 4 pers
400 g kycklingfärs
2 msk fisksås
1 chili
1 finhackad morot
1 kruka koriander
1 lime, saften
3 salladslökar
Myntablad
Grovhackade jordnötter
I huvud isbergssallad
Olja att steka i
Börja med såsen så den får stå och dra.
Hacka chilin fint och skär salladslöken i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med olja i och fräs kycklingfärsen så att den blir väl genomstekt.
Tillsätt morot, chili, limesaft och fisksåsen och låt kycklingblandningen fräsa ett par minuter till.
Skölj salladen och ta bort bladen försiktigt så att de blir som skålar.
Tillsätt precis innan servering hackad koriander och salladslöken till kycklingfärsen.
Servera i ett salladsblad, toppa med jordnötter och mynta.
Glöm inte att hälla på den goda såsen.
Asiatisk dipsås
Fisksås 2 msk
Rödvinsvinäger 2 msk
Vatten 4 msk
Vitlök 1 st, finhackad
Myntablad finhackad 1 msk
Chili finhackad 1 st
Socker 1 msk
Gör såsen först så den får stå och dra en stund.
Hacka mynta, vitlök och chili fint.
Blanda hacket med vatten, fisksås, rödvinsvinäger och socker.
Häll upp i två små dippskålar.
Det låter som en läcker och hälsosam maträtt som kombinerar asiatiska smaker med färska grönsaker och proteiner från kycklingfärsen. Det är alltid bra att utforska nya smaker och maträtter, och denna verkar vara ett bra alternativ för en lätt middag. Kycklingfärs är också en hälsosam källa till protein