Asiatisk kycklingfärs i salladsblad

Asiatisk kycklingfärs

Den här fräscha maträtten passar som en lätt middag eller som en smårätt. Kycklingfärsen är fullpackad med asiatiska smaker, servera i ett krispigt salladsblad, lägg i några myntablad och toppa med grovhackade jordnötter och världens godaste sås. Receptet har jag hämtat från dagboken.

Asiatisk kycklingfärs i salladsblad 4 pers

400 g kycklingfärs
2 msk fisksås
1 chili
1 finhackad morot
1 kruka koriander
1 lime, saften
3 salladslökar
Myntablad
Grovhackade jordnötter
I huvud isbergssallad
Olja att steka i

Börja med såsen så den får stå och dra.

Hacka chilin fint och skär salladslöken i tunna skivor.

Hetta upp en stekpanna med olja i och fräs kycklingfärsen så att den blir väl genomstekt.

Tillsätt morot, chili, limesaft och fisksåsen och låt kycklingblandningen fräsa ett par minuter till.

Skölj salladen och ta bort bladen försiktigt så att de blir som skålar.

Tillsätt precis innan servering hackad koriander och salladslöken till kycklingfärsen.

Servera i ett salladsblad, toppa med jordnötter och mynta.

Glöm inte att hälla på den goda såsen.

Asiatisk dipsås

Fisksås 2 msk
Rödvinsvinäger 2 msk
Vatten 4 msk
Vitlök 1 st, finhackad
Myntablad finhackad 1 msk
Chili finhackad 1 st
Socker 1 msk

Gör såsen först så den får stå och dra en stund.

Hacka mynta, vitlök och chili fint.

Blanda hacket med vatten, fisksås, rödvinsvinäger och socker.

Häll upp i två små dippskålar.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng