Sesamlax med ananas & avokado salsa och ingefärssoja
Det är lättlagat, nyttigt och gott! Stek laxen hel i pannan och bara så den blir stekt runt om. Den ska vara rå i mitten. Skär upp den i 1 centimeters bitar innan servering. Häll över ingefärssojan och servera med ananas & avokadosalsa och ris.
Sesamlax med ananas & avocadosalsa och ingefärssoya 4 pers
600 g Salmalax
4 msk sesamfrön
salt & peppar
olivolja till stekning
Behåll laxen i en bit, halvera den om den inte får plats i en stekpanna.
Salta och peppra runt om. Panera laxen i sesamfröna så den blir helt täckt av frön.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Halstra laxen runt om, det ska vara en rå kärna i mitten.
Låt laxen vila medan du förbereder de andra tillbehören.
Ananas & avokadosalsa
1 avokado
1/2 ananas
1 vårlök
1 chili
1 lime
1/2 gurka
1 msk olivolja
I kruka koriander
Salt
Skär bort skalet på ananasen och den hårda stjälken i mitten.
Dela gurkan och kärna ur den med en tesked.
Finhacka alla ingredienser och lägg i en skål.
Tillsätt olja, lime och lite salt.
Smaka av.
Ingefärssoja
1 dl Japansk soja
1 tsk finriven ingefära
2 tsk sesamolja