Asiatisk lax

Asiatisk lax

Sesamlax med ananas & avokado salsa och ingefärssoja

Det är lättlagat, nyttigt och gott! Stek laxen hel i pannan och bara så den blir stekt runt om. Den ska vara rå i mitten. Skär upp den i 1 centimeters bitar innan servering. Häll över ingefärssojan och servera med ananas & avokadosalsa och ris.

Sesamlax med ananas & avocadosalsa och ingefärssoya 4 pers

600 g Salmalax
4 msk sesamfrön
salt & peppar
olivolja till stekning

Behåll laxen i en bit, halvera den om den inte får plats i en stekpanna.

Salta och peppra runt om. Panera laxen i sesamfröna så den blir helt täckt av frön.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Halstra laxen runt om, det ska vara en rå kärna i mitten.

Låt laxen vila medan du förbereder de andra tillbehören.

Ananas & avokadosalsa

1 avokado
1/2 ananas
1 vårlök
1 chili
1 lime
1/2 gurka
1 msk olivolja
I kruka koriander
Salt

Skär bort skalet på ananasen och den hårda stjälken i mitten.

Dela gurkan och kärna ur den med en tesked.

Finhacka alla ingredienser och lägg i en skål.

Tillsätt olja, lime och lite salt.

Smaka av.

Ingefärssoja

1 dl Japansk soja
1 tsk finriven ingefära
2 tsk sesamolja

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng