Ska du bjuda på middag och vill passa på att bjuda på en fantastisk efterrätt är den här chokladkakan ett bra alternativ.
Ingredienser: Chokladkaka
100 g smör
3 ägg
3 deciliter strösocker
2 deciliter vetemjöl
1 deciliter kakao
1 tesked vaniljsocker
Smör till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en rund form med löstagbar botten eller lägg en bit bakplåtspapper i botten.
Smält smöret och ställ det till sidan. Rör ihop socker och ägg i en skål och blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Sikta sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om. Tillsätt smöret och blanda. Häll ner smeten i formen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.
Ingredienser: Italiensk maräng
1 deciliter vatten
2 deciliter strösocker
3 äggvitor
Gör så här
Koka strösocker och vatten tills det når 121 grader. När det kokar vispa äggvitorna och börja sakta hälla ner sockerlagen i vitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills det kallnar och sprid det sedan över chokladkakan. Ställ in kakan i frysen 3-4 timmar.
Du kan äta kakan som den är eller göra en chokladglasyr och hälla över.