Fantastisk chokladkaka med italiensk maräng

Ska du bjuda på middag och vill passa på att bjuda på en fantastisk efterrätt är den här chokladkakan ett bra alternativ.

Ingredienser: Chokladkaka

100 g smör
3 ägg
3 deciliter strösocker
2 deciliter vetemjöl
1 deciliter kakao
1 tesked vaniljsocker
Smör till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en rund form med löstagbar botten eller lägg en bit bakplåtspapper i botten.

Smält smöret och ställ det till sidan. Rör ihop socker och ägg i en skål och blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Sikta sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om. Tillsätt smöret och blanda. Häll ner smeten i formen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.

Ingredienser: Italiensk maräng

1 deciliter vatten
2 deciliter strösocker
3 äggvitor

Gör så här

Koka strösocker och vatten tills det når 121 grader. När det kokar vispa äggvitorna och börja sakta hälla ner sockerlagen i vitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills det kallnar och sprid det sedan över chokladkakan. Ställ in kakan i frysen 3-4 timmar.

Du kan äta kakan som den är eller göra en chokladglasyr och hälla över.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng